Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin anayasa ve kanunlarla koruma altına alınan yasal hakları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla "Özel Eğitim İhtiyacı Olan Bireylerin Yasal Hakları" kitabı yayımlandı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel eğitime ihtiyacı olan çocukların eğitim süreçlerini desteklemek, hayata uyumlarını güçlendirmek ve velilerin üzerindeki maddi ve manevi yükü hafifletmek için ilk kez kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim uygulaması için kapsamlı bir yol haritası sunan eylem planı hazırladıklarını belirtti.

Milletin değerlerine, tarihine, inancına ve kültürüne uygun bir eğitim sistemi inşa etmek, milletin kendi öz değerlerine uygun ve gerçek anlamda kuşatıcı insan yetiştirmek ve medeniyetimizin tüm insanlığın gönlünde yeniden hak ettiği yere gelmesi için çalışmalar yürütmek Bakanlığımızın en önemli gayelerindendir.

Millî eğitimimiz; bilime odaklı, ulusal ve kültürel değerlere duyarlı, estetik değerlere sahip, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirme doğrultusunda evrensel ve ulusal değerlerden beslenmekte olup Genel Müdürlüğümüzce bu değerlerin öğrencilere kazandırılması yolunda bir adım daha atılmış ve "Değerler Eğitimi Etkinlik Kitabı" hazırlanmıştır.

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığınca ülke genelindeki bilim ve sanat merkezlerimizde öğrenim gören 90 bine yakın özel yetenekli öğrencimize, farklılaştırılmış eğitim ortamının sunulduğu destek eğitim odalarındaki öğretmenlerce uygulanmak üzere etkinlik kitapları hazırlandı.

Eyl

Genel Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu, hazırlanan bu kılavuzun özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerle çalışan tüm öğretmenler için BEP hazırlama, uygulama ve izleme süreçlerine faydalı olacağını belirtti.

Sakarya ili merkezi yerleştirme ile öğrenci alan ortaöğretim okullarına ait kontenjan ve 2021 yılı taban puan bilgilerine aşağıdaki görsellerden ulaşabilirsiniz.

Eyl

Eğitim öğretim sürecinin ayrılmaz bir parçası olan rehberlik hizmetlerini, ihtiyaçlara göre yeniden yapılandırmak, sınıf rehber öğretmenlerimize bütüncül, kapsamlı ve gelişimsel bir çerçeve sunmak için okul öncesinden ortaöğretimin son sınıfına kadar her sınıf seviyesinde eğitim gören öğrencilere yönelik akademik, kariyer ve sosyal duygusal gelişim alanlarında, Genel Müdürlüğümüzce Sınıf Rehberlik Programı hazırlanmıştır. Sınıf Rehberlik Programı'nın uygulanması sürecinde kullanılacak, öğretmenlere yol gösterici içerikler hazırlanması amacıyla programda yer alan her bir kazanım için (her sınıf seviyesi için 36 kazanım) örnek etkinlikler geliştirilmiş ve Sınıf Rehberlik Etkinlikleri Seti oluşturulmuştur.