Hizmet bölgemizdeki okullarımıza yönelik çalışmalarımız devam ediyor.

Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman olmayan okullarımızdayız.

Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman olmayan okullarımıza yönelik çalışmalarımız devam ediyor.

Bilim ve sanat merkezlerinde görev yapan rehber öğretmen/psikolojik danışmanların sunmuş oldukları hizmetlerin niteliğini arttırmak ve rehberlik servislerinde yürütülen çalışmaların standartlaştırılmasına katkı sağlamak amacıyla Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Kılavuzu hazırlandı.

Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman olmayan okullarımızdayız.

Ekm

Kurumumuz tarafından Yenikent Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik seminer çalışması gerçekleştirilmiştir.

Ekm

Okul PDR Servis ziyaretlerimiz başlamıştır.

Ekm

Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman olmayan okullarımıza yönelik PDR Hizmetleri bilgilendirme toplantımızı gerçekleştirdik.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı sene başı PDR bölge toplantımızı gerçekleştirdik.

Eyl

İl PDR Hizmetleri Yürütme Komisyonunca belirlenen yerel hedefimiz "İletişim Becerileri" ile ilgili komisyonlarca oluşturulan içeriklere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Eyl

Hizmet bölgemize ilk atama yoluyla gelen Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenlerimizle bir araya geldik.

Ağu

2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren bilim ve sanat merkezlerimizde (BİLSEM) eğitim alacak öğrencilerin yetenek alanlarına göre değerlendirmeleri tamamlanmıştır.

LGS Tercih Danışmanlığı Hizmetimiz devam etmektedir.

LGS Tercih Döneminde görev alacak meslektaşlarımıza yönelik bilgilendirme toplantımızı gerçekleştirdik.

Millî Eğitim Bakanlığınca, 2023 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlandı. Buna göre Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapılabilecek.