Nis

Okul Temelli Mesleki Gelişim Modeli kapsamında çalışmalarımız devam ediyor.

Nis

Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışman olmayan okullara yönelik çalışmalarımız devam ediyor.

Nis

Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüzce farklı sınavlara hazırlanan, kariyer planlaması yapan öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri konu başlıklarına yönelik olarak hazırlanan "3 Adım Rehberlik Kitabı" hazırlanarak yayımlandı.

Mrt

"Kaynaştırma/Bütünleştirme Kapsamında Sunulan Destek Eğitim Odası Hizmetinde Eğitim Uygulamaları Semineri" ÖBA'da yayımlandı.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), depremden etkilenen öğrenciler başta olmak üzere özellikle LGS ve YKS'ye hazırlanan öğrencilerin sınıf rehberlik programlarını ve kariyer gelişimlerini desteklemek için psikoeğitim programları ve Kariyer Psikolojik Danışmanlığı El Kitabı yayımlandı.

Mrt

Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmeni olmayan okullarımıza yönelik çalışmalarımız devam ediyor.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığı, 4 Haziran 2023'te yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

Mrt

Meslektaşlarımıza yönelik "Resimlerle Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Yöntemleri" eğitimimizi gerçekleştirdik.

Mrt

2022-2023 eğitim öğretim yılında bilim ve sanat merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecinde resim ve müzik yetenek alanında aday gösterilen öğrencilerin ön değerlendirme uygulamaları başlıyor.

Mrt

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın deprem bölgesindeki iller dahil ülke genelinde 4 Haziran 2023'te yapılacağını bildirdi. 2022-2023 eğitim öğretim yılı sonunda Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu, "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı.

Mrt

"Travmatik Yas ve Yas Danışmanlığı" konulu eğitimimizi gerçekleştirdik.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Başı PDR Toplantımızı Gerçekleştirdik

Ock

Genel Müdürlüğümüzce özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerimize sunulan eğitim hizmetlerinin niteliğinin artırılmasına yönelik yapılan çalışmalara devam edilmekte olup bu kapsamda özel eğitim alanında çalışan uzmanlar, tüm öğretmenler ile ailelere rehberlik edilmesi amacıyla ilk kez "Özel Eğitimde Davranış Değiştirme Uygulama Rehberi" hazırlandı.