Millî Eğitim Bakanlığınca, 2023 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlandı. Buna göre Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapılabilecek.

Millî Eğitim Bakanlığınca, yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar için başvurular 27 Haziran - 6 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Yetenek sınavıyla ilgili süreçler e-Okul üzerinden gerçekleştirilecek.

Haz

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi (YKS) sınavları sonrasında öğrencilerimizin bir üst öğrenim kurumlarına geçişlerinde profesyonel destek sağlamak amacıyla tercih  danışmanlığı hizmeti rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar ile yürütülmektedir.

Haz

May

Millî Eğitim Bakanlığınca 30 bini deprem bölgesine olmak üzere bu yıl 100 bin kontenjan ayrılan bursluluk sınavı için başvurular başladı.

May

Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmen olmayan okullarımıza yönelik çalışmalarımız devam ediyor.

May

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM) öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecinin "bireysel değerlendirme" aşamasına ilişkin randevu bilgilerinin yer aldığı giriş belgeleri 9 Mayıs 2023 tarihinden itibaren okul idarelerince "e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi/İlkokul Ortaokul Kurum İşlemleri/Sınav İşlemleri Modülü" üzerinden öğrenci velilerine imza karşılığında verilecektir.

May

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM) öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecinde müzik yetenek alanında bireysel değerlendirmeye girecek öğrenciler için tanıtım videosu yayınlandı.

May

Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde ilimizde hizmet veren dört Rehberlik ve Araştırma Merkezi' nin hazırladığı, ilimizde ilk kez gerçekleştirdiğimiz SAKARYA PDR GÜNLERİ programımızı gerçekleştirdik...

Nis

Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüzce farklı sınavlara hazırlanan, kariyer planlaması yapan öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri konu başlıklarına yönelik olarak hazırlanan "3 Adım Rehberlik Kitabı" hazırlanarak yayımlandı.

Ock

Genel Müdürlüğümüzce özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerimize sunulan eğitim hizmetlerinin niteliğinin artırılmasına yönelik yapılan çalışmalara devam edilmekte olup bu kapsamda özel eğitim alanında çalışan uzmanlar, tüm öğretmenler ile ailelere rehberlik edilmesi amacıyla ilk kez "Özel Eğitimde Davranış Değiştirme Uygulama Rehberi" hazırlandı.

Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin anayasa ve kanunlarla koruma altına alınan yasal hakları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla "Özel Eğitim İhtiyacı Olan Bireylerin Yasal Hakları" kitabı yayımlandı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, özel eğitime ihtiyacı olan çocukların eğitim süreçlerini desteklemek, hayata uyumlarını güçlendirmek ve velilerin üzerindeki maddi ve manevi yükü hafifletmek için ilk kez kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim uygulaması için kapsamlı bir yol haritası sunan eylem planı hazırladıklarını belirtti.

Milletin değerlerine, tarihine, inancına ve kültürüne uygun bir eğitim sistemi inşa etmek, milletin kendi öz değerlerine uygun ve gerçek anlamda kuşatıcı insan yetiştirmek ve medeniyetimizin tüm insanlığın gönlünde yeniden hak ettiği yere gelmesi için çalışmalar yürütmek Bakanlığımızın en önemli gayelerindendir.

Millî eğitimimiz; bilime odaklı, ulusal ve kültürel değerlere duyarlı, estetik değerlere sahip, nitelikli, ahlaklı bireyler yetiştirme doğrultusunda evrensel ve ulusal değerlerden beslenmekte olup Genel Müdürlüğümüzce bu değerlerin öğrencilere kazandırılması yolunda bir adım daha atılmış ve "Değerler Eğitimi Etkinlik Kitabı" hazırlanmıştır.